luni, 2 iulie 2018

Baza pentru tarta

Dragii mei, astazi vreau sa va prezint cum se face baza pentru tartă. Aluatul rezultat va fi unul de tip nisipos dar delicios.
Iata asadar pasii.

Ingrediente:
- 225 g faina
- 150 g unt rece ( taiat cubulete )
- 1 ou
- coaja rasa de la 1 lamaie

Mod de preparare
• Preincalzim cuptorul la 190°C si introducem o tava mare in cuptor.
• Framantam ingredientele in robotul de bucatarie pana va rezulta un aluat sfaramicios. ( eu am framantat cu mana, rezultatul este acelasi )
• Apoi, pe o hartie de copt presaram faina si intindem aluatul cu ajutorul sucitorului si il punem in forma de tarta.
• Introducem tava la frigider pentru 15 minute.
• Inainte de a coace tarta, o vom intepa cu o furculita, pentru a evita formarea bulelor de aer.
• Vom umezi o hartie de copt, o vom aseza in forma de tarta, peste aluat si vom pune peste ea boabe de fasole uscata.
• Si vom coace tarta timp de 15 min.
• Vom indeparta hartia si boabele de fasole si vom unge tarta cu 1 galbenus de ou batut cu putina apa, apoi o mai bagam la cuptor inca 5 minute.

Tarta noastra este gata, abia asteapta sa fie umpluta!
Spor la gatit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu