Dragii mei, astazi vreau sa va prezint cum se face baza pentru tartă. Aluatul rezultat va fi unul de tip nisipos dar delicios.
Iata asadar pasii.
Ingrediente:
- 225 g faina
- 150 g unt rece ( taiat cubulete )
- 1 ou
- coaja rasa de la 1 lamaie
Mod de preparare
• Preincalzim cuptorul la 190°C si introducem o tava mare in cuptor.
• Framantam ingredientele in robotul de bucatarie pana va rezulta un aluat sfaramicios. ( eu am framantat cu mana, rezultatul este acelasi )
• Apoi, pe o hartie de copt presaram faina si intindem aluatul cu ajutorul sucitorului si il punem in forma de tarta.
• Introducem tava la frigider pentru 15 minute.
• Inainte de a coace tarta, o vom intepa cu o furculita, pentru a evita formarea bulelor de aer.
• Vom umezi o hartie de copt, o vom aseza in forma de tarta, peste aluat si vom pune peste ea boabe de fasole uscata.
• Si vom coace tarta timp de 15 min.
• Vom indeparta hartia si boabele de fasole si vom unge tarta cu 1 galbenus de ou batut cu putina apa, apoi o mai bagam la cuptor inca 5 minute.
Tarta noastra este gata, abia asteapta sa fie umpluta!
Spor la gatit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu