Astazi va voi arata cum sa faceti o delicioasa tarta cu cirese ( ca tot suntem in sezon ).
• Pentru blat
- 225 g faina
- 150 g unt rece ( taiat cubulete )
- 1 ou
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 galbenus
• Pentru crema
- 500 ml lapte
- 1 lingurita extract ( esenta ) vanilie
- 4 galbenusuri
- 80 g zahar
- 40 g amidon
- 30 g unt
• Pentru decor
- cirese
- ciocolata neagra
Blatul pentru tarta il vom face asa cum v-am prezentat in articolul "Baza pentru tarta":
bucatarialuibubu.blogspot.com/2018/07/baza-pentru-tarta.html?m=0
Dupa ce blatul este gata, il punem deoparte si ne ocupam de crema:
- incalzim laptele si adaugam vanilia
- separat vom amesteca galbenusurile, zaharul si amidonul
- cand laptele este fierbinte, il luam de pe foc si il incorporam treptat in galbenusuri
- apoi il punem pe foc, la foc mic si amestecam cu telul pana se ingroasa
- odata ingrosata crema, putem adauga untul
- rasturnam crema intr-un bol si o acoperim cu folie alimentara pana se raceste
- cand crema este racita, o punem peste tarta si o uniformizam cu spatula
- la final, decoram cu cirese si ciocolata neagra
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu