joi, 10 august 2017

Ciorba de perisoare





Buna seara dragilor, astazi vreau sa va prezint o reteta foarte simpla dar foarte buna, de ciorba de perisoare. Reteta pe care o am de la mama mea. Si cum nu pot concepe un pranz fara ciorbita, haideti sa vedem pasii.

Ingrediente
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1 radacina telina
- cativa cartofi
- putin orez
- bulion
- sare
- patrunjel verde

- 1/2 kg carne tocata
- 2 oua
- faina/pesmet
- sare
- piper
- frunze de patrunjel tocate marunt

Mod de preparare
- punem zarzavatul in apa rece, la fiert, pentru cca. 30 min.
- intr-un bol amestecam carnea tocata, ouale, sarea, piperul, frunzele de patrunjel tocate marunt si daca este necesar, putin pesmet
- apoi formam perisoare pe care le punem in zarzavatul care fierbe deja de 30 min.
- lasam si perisoarele sa fiarba inca 30 min
- adaugam apoi bulion, sare si cu ce acriti dvs ciorba ( bors, otet, lamaie ), mai lasam la fiert 10 min. si inchidem focul
- dupa ce s-a mai racit, batem separat cu telul 1-2 oua cu apa sau smantana si le adaugam in ciorba

Speram ca v-a placut reteta noastra si nu uitati sa ne dati Subscribe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu