vineri, 28 iulie 2017

Dovlecei zucchini




Buna ziua dragilor, astazi va voi prezenta o reteta simpla si delicioasa, cu dovlecei zucchini. Nu demult parintii mei au fost intr-o excursie in Thailanda si au adus de acolo cativa samburi de astfel de dovlecei. Bunica mea i-a semanat si uitati ce minunatii au iesit. Haideti sa vedem impreuna cum i-am preparat.

Ingrediente:
- 2 dovlecei zucchini
- faina
- 5-6 oua
- pesmet
- sare
- piper

Mod de preparare
- se spala foarte bine dovleceii si se taie felii rotunde ( groase de 0.5 cm )
- se pune ulei la incins
- condimentam feliile de dovlecei cu sare si piper si le dam prin faina-ou-pesmet, apoi le punem la prajit

Ies o bunatate de dovlecei. Merg foarte bine serviti cu smantana. 

Pofta buna! 

miercuri, 26 iulie 2017

Fursecuri cu ciocolata












Buna seara dragilor, in seara aceasta va voi prezenta o reteta simpla si usoara de fursecuri cu ciocolata. Fie ca sarbatoriti o zi speciala sau pur si simplu va este pofta de ceva dulce, aceasta reteta este perfecta pentru a va indulci. Haideti sa vedem cum se prepara. 

Ingrediente
~ pentru 45 fursecuri ~
- 230 g ciocolata ( pentru un rezultat desavarsit este de preferat o ciocolata de foarte buna calitate; eu am folosit o tableta de Nestle Dessert Noir )
- 2 oua
- 50 g unt
- 100 g zahar
- 200 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 lingurita esenta vanilie
- un praf de sare

Mod de preparare
- punem la bain-marie ciocolata impreuna cu untul, apoi o lasam la racit
- intr-un bol amestecam ouale, zaharul si esenta de vanilie ( va rezulta o crema omogena )
- adaugam apoi ciocolata topita
- separat cernem faina si o amestecam cu praful de copt si cu sarea
- apoi le adaugam si pe acestea peste crema
- vom obtine un aluat moale, pe care il acoperim cu folie alimentara si il tinem la rece pana a doua zi
- a doua zi preincalzim cuptorul la 170°
- punem hartie in tava de copt
- scoatem aluatul din frigider si incepem sa modelam cu mana, bilute de marimea unei nuci, pe care le tavalim prin zahar vanilat si le asezam in tava
- trebuie sa pastram o distanta intre bilute deoarece in cuptor, ele se vor lati si mari
- apoi le vom introduce la cuptor pentru 10-15 min.
- dupa ce se vor raci, fursecurile vor fi tari la exterior dar moi la interior

Pot fi servite cu cafea, cappucino, ciocolata calda sau un pahar de lapte. 
Sper ca v-a placut reteta si ca o veti incerca.
Pofta buna! 

Puteti incerca si fursecurile cu lamaie. Sunt la fel de gustoase si usor de preparat:

 https://bucatarialuibubu.blogspot.ro/2017/08/fursecuri-cu-lamaie.html?m=1











De asemenea, daca doriti, puteti cumpara de la noi fursecurile gata facute. Pentru detalii va rugam sa ne scrieti pe adresa de e-mail: cohavit88@yahoo.com


vineri, 21 iulie 2017

Acoperis de casa



Buna ziua dragi prieteni, pentru ca weekendul bate la usa si vremea de afara tine cu noi, gandul nu imi poate zbura decat la o cabana in varf de munte. Aer curat, brazi, apa de izvor. Am tras linie si a rezultat o minunata si delicioasa prajitura: Acoperis De Casa. Haideti sa vedem impreuna cum se prepara.

Ingrediente
Pentru blat: 600 g faina, 150 g margarina, 250 g zahar, 2 oua, 1 lingurita amoniac dizolvat in 1 lingura lapte dulce fierbinte, 3 linguri miere de albine,1 lamaie

 Pentru crema: 3 oua, 6 linguri faina, 220 g zahar, 300 ml lapte rece, 1+1/2 pachet unt

Mod de preparare

1. Se amesteca toate ingredientele pentru blat si se obtine un aluat pe care il impartim in 3 parti egale. Doua din cele 3 parti se intind, pe rand, pe dosul unei tavi dreptunghiulare (tapetate cu faina), cu ajutorul unui facalet, se taie in cate 3 fasii egale si se coc la cuptor. A 3-a parte de aluat se amesteca cu cacao si se procedeaza la fel ca si cu celelalte doua parti: se intinde pe dosul tavii, se taie in 12 fasii egale si se coace.
2. Se amesteca toate ingredientele pentru crema si se fierb la bain-marie. Se da jos de pe foc si cand e calduta se adauga untul. Se mai pun coaja rasa si zeama de la o lamaie.
3. Se aranjeaza prajitura astfel: un strat de blat, un rand de crema, 3 fasii blat cu cacao, un strat crema, 2 fasii blat cu cacao, un strat crema, 1 fasie blat cu cacao, crema iar deasupra "acoperisul". Peste acoperis se toarna glazura de ciocolata ( 9 linguri zahar pudra, 3 linguri cacao, 4 linguri apa fiarta, 2 linguri ulei). Peste glazura se presara optional cocos.
Pofta Buna!

miercuri, 19 iulie 2017

Chec cu cirese


















In aceasta seara va voi prezenta o reteta delicioasa de chec cu cirese. Am cumparat cateva cirese de pofta ( bebele din burtica vroia ciresele. Erau atat de mari si carnoase ). Si mi-au mai ramas cateva. Si pentru ca nu am vrut sa le las sa se strice, m-am gandit sa le integrez intr-un chec. Asa am si facut. Iar rezultatul a fost pe masura. Haideti deci sa va prezint reteta.

Ingrediente
- 200 g faina
- 200 g zahar
- 5 oua
- 4 linguri unt / ulei
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 lingurita praf copt
- 1-2 linguri cacao
- un praf de sare
- zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare
Vom preincalzi cuptorul. Separam albusurile de galbenusuri si le mixam impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. 
Separat, cu ajutorul unei spatule, amestecam galbenusurile cu unt ( sau ulei ) si le incorporam peste albusuri. 
Cernem faina de 3 ori ( pentru a iesi compozitia mai pufoasa), o amestecam cu praful de copt si o adaugam treptat peste oua. 
Ungem tava de copt cu unt, o tapetam cu faina si punem ciresele ( dupa ce i-am scos samburii ). Turnam in tava jumatate din compozitie urmand ca in cealalta jumatate sa punem cacaoa, sa amestecam bine si sa o turnam in tava. 
Introducem apoi tava in cuptorul preincalzit, 40 min ( sau pana trece testul scobitorii). Lasam apoi la racit, scoatem din tava si pudram cu zahar pudra.

Dupa gust, se poate servi cu inghetata, lapte sau ciocolata calda.

Pofta buna!

De asemenea, daca doriti, puteti cumpara de la noi checul gata facut. Pentru detalii va rugam sa ne scrieti pe adresa de e-mail: cohavit88@yahoo.com


sâmbătă, 15 iulie 2017

Sufleu cu branza si legume













Buna seara dragii mei, in aceasta seara va voi prezenta o reteta delicioasa, pe care am vrut sa o incerc de ceva vreme. Credeti-ma ca a fost atat de buna incat nu ma puteam opri din gustat.
Asadar, haideti sa vedem pasii pentru aceasta reteta. 

Ingrediente
- 2-3 felii de paine proaspata
- 1 ardei kapia
- 4 oua
- 200 g smantana
- 20 g unt
- cateva felii telemea/ cas
- 1 lingurita patrunjel uscat

Mod de preparare
Daca vom folosi o tava de yena sau de sticla, o vom unge cu unt ( inclusiv peretii acesteia ). Indepartam coaja feliilor de paine si taiem miezul cubulete, cu care vom umple fundul tavii. Dupa ce am asezat painea, infigem mici cubulete de unt printre. Separat, cu ajutorul unui tel, batem ouale impreuna cu smantana si patrunjelul, apoi le turnam in tava. Deasupra presaram cubulete de kapia, telemea sau cas si optional putem pune si cubulete de piept de pui. 
Apoi bagam tava la cuptor pentru cel putin 30 min ( as recomanda chiar o ora, la foc mediu, pentru a nu ramane oul crud ). 

Sper ca v-a placut reteta si ca o veti incerca. 
Pofta buna!