duminică, 9 iulie 2017

Tiramisu cu capsuni
















Astazi am facut un desert mai special, cu ocazia sarbatoririi Nuntii de Hartie ( 1 an ). Am facut tiramisu cu capsuni. Este un desert rapid si usor, simplu dar elegant totodata. Si foarte delicios. Merita sa il incercati!

Ingrediente:
- 24 piscoturi 
- 250 g mascarpone
- 200 ml frisca lichida
- 2 galbenusuri
- 150 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 esenta rom
- 400 g capsuni

Pentru decor: 
- cacao
- capsuni
- frunze de menta

Mod de preparare
• Taiem capsunile in 4, le punem intr-un bol, presaram pe ele 70 g zahar si le tinem la frigider timp de 1 ora. 
• Amestecam la bain-marie galbenusurile cu restul de zahar, pana se ingroasa. Apoi lasam la racit. 
• In alt bol vom bate frisca.
• Crema de galbenusuri ( racita ) o vom mixa impreuna cu mascarponele, zaharul vanilat si esenta de rom. Apoi cu ajutorul unei spatule vom incorpora frisca.
• Pregatim un sirop din apa si zahar vanilat, sirop in care vom inmuia piscoturile pentru ca apoi sa le asezam pe platou. Astfel, vom aseza primul strat alcatuit din 6 piscoturi. Peste acest strat vom intinde uniform un strat de crema iar peste crema vom pune capsuni. 
• Peste capsuni vom pune urmatorul strat de 6 piscoturi, apoi din nou un strat de crema si capsuni. 
• Dupa ce am pus ultimul strat de capsuni, pudram cu cacao si decoram cu frunze proaspete de menta. 

Sper ca v-a placut desertul de astazi si ca il veti incerca! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu