miercuri, 5 iulie 2017

Prajitura cu vanilie si banane









Buna ziua dragilor,

Astazi m-am gandit sa va prezint o prajitura numai buna pentru vremurile astea caniculare, o prajitura delicioasa si foarte gustoasa.

Ingrediente:
- 12 piscoturi
- lapte ( pentru inmuiat piscoturile )
- 1 budinca vanilie
- 500 ml lapte
- 2 banane
- frisca si cacao ( pentru decor ) 

Mod de preparare

Vom avea nevoie de un tocator mai mare, pe care vom pune folie alimentara. Inmuiem apoi cate un piscot in lapte ( Atentie! Laptele sa nu fie cald, ci la temperatura camerei ) si il asezam pe folie ( in pozitie verticala ). Vom repeta procedura cu toate piscoturile astfel incat la final vom avea 2 randuri de piscoturi ( a cate 6 fiecare ).

Acoperim apoi piscoturile cu o alta folie alimentara si le bagam la frigider pentru 4 ore.

Dupa ce le scoatem de la rece, luam folia de deasupra si preparam budinca de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand budinca este gata, o lasam cateva minute la racit apoi o punem uniform, cu ajutorul spatulei, peste piscoturi. Peste budinca vom pune cele 2 banane intregi, decojite, in pozitie orizontala, in partea de sus a prajiturii noastre.

Ajutandu-ne de folia de sub piscoturi, vom rula prajitura ca pe un salam si il dam din nou la rece pentru 30 minute. Apoi il rasturnam pe un platou, luam jos folia, facem moturi din frisca ( cu ajutorul posh-ului sau cu frisca la tub ) si presaram peste - cacao.

Optional se poate orna cu capsuni, cirese, kiwi, fructe de padure, frunze de menta, feli de lamaie etc.

Sper sa incercati si voi reteta si sa va placa!
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu