vineri, 21 iulie 2017

Acoperis de casa



Buna ziua dragi prieteni, pentru ca weekendul bate la usa si vremea de afara tine cu noi, gandul nu imi poate zbura decat la o cabana in varf de munte. Aer curat, brazi, apa de izvor. Am tras linie si a rezultat o minunata si delicioasa prajitura: Acoperis De Casa. Haideti sa vedem impreuna cum se prepara.

Ingrediente
Pentru blat: 600 g faina, 150 g margarina, 250 g zahar, 2 oua, 1 lingurita amoniac dizolvat in 1 lingura lapte dulce fierbinte, 3 linguri miere de albine,1 lamaie

 Pentru crema: 3 oua, 6 linguri faina, 220 g zahar, 300 ml lapte rece, 1+1/2 pachet unt

Mod de preparare

1. Se amesteca toate ingredientele pentru blat si se obtine un aluat pe care il impartim in 3 parti egale. Doua din cele 3 parti se intind, pe rand, pe dosul unei tavi dreptunghiulare (tapetate cu faina), cu ajutorul unui facalet, se taie in cate 3 fasii egale si se coc la cuptor. A 3-a parte de aluat se amesteca cu cacao si se procedeaza la fel ca si cu celelalte doua parti: se intinde pe dosul tavii, se taie in 12 fasii egale si se coace.
2. Se amesteca toate ingredientele pentru crema si se fierb la bain-marie. Se da jos de pe foc si cand e calduta se adauga untul. Se mai pun coaja rasa si zeama de la o lamaie.
3. Se aranjeaza prajitura astfel: un strat de blat, un rand de crema, 3 fasii blat cu cacao, un strat crema, 2 fasii blat cu cacao, un strat crema, 1 fasie blat cu cacao, crema iar deasupra "acoperisul". Peste acoperis se toarna glazura de ciocolata ( 9 linguri zahar pudra, 3 linguri cacao, 4 linguri apa fiarta, 2 linguri ulei). Peste glazura se presara optional cocos.
Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu